Sten Torstensson har ett långt förflutet som konst- och antikkunnig, och började samla redan som ung.

 

Sten driver antikhandeln ”Stens Antik” i Mellerud sedan början på 1970-talet. Genom sitt konstintresse och kulturengagemang grundade han även Dalslands Konstmuseum i Upperud som invigdes av kungen och drottningen 1995. Sten och vännen Patrik Stridh grundade även Nordiska Tomtemuseet, beläget i Håverud, som visar upp deras stora samling av gamla tomtar.

Sten är en pionjär i antikbranschen och är känd över hela Sverige som mycket antikkunnig med orörd allmoge som specialitet.  Han är medlem i SKAF – Sveriges Konst- och Antikhandlareförening – och anlitas ofta till antikrundor, är van utställare och deltar på många antikmässor runt om i landet. Att själv anordna antikmässor, ordna utställningar och kulturresor mm hör också till Stens gärningar. Numera är ”Sten och Patriks auktioner” också en del av deras verksamhet.
I januari 2020 kunde vi se dem i SVT:s  ”Auktionssommar” som spelades in sommaren 2019 strax utanför Säffle i Värmland.

Sten tilldelades Melleruds kommuns kulturpris 2019 för sitt kunnande och engagemang samt som eldsjäl gjort ett djup avtryck i Melleruds och Dalslands kulturliv. Han är även nominerad till ”Årets antikhandlare 2020” på den stora antikmässan i Älvsjö i Stockholm.

Denna webbplats använder kakor (cookies). Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.